FOUR BONES HARSONAKVARTETT

2011. március 24. csütörtök, 17-22 között valamikor
SPLASHMOB A MEDENCÉKNÉL
Napi fürdőbelépővel látogatható. Az előadás hirtelen, váratlan, meglepő és meghökkentő időben és helyszínen történik. 

A nemzetközi hírű Four Bones Harsonakvartett 2002-ben alakult, Zeneakadémiát végzett tagjai igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek.

A zenekar megalakulása óta számos hazai és külföldi zenei rendezvényen és fesztiválon adott nagy sikerű koncertet. Többek között rendszeresen fellépnek a Múzeumok Éjszakája programjain, több nagysikerű koncertet adtak a Sziget Fesztiválon, a Múzeumok Majálisán, a Plein Art Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Söndörgő Fesztiválon, felléptek a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Ludwig Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Francia Intézetben.  A zenekar külföldi koncertjei során eljutott már többek között Ausztriába, Angliába, Romániába, Németországba, és meghívást kapott a Nemzetközi Harsonaszövetség (ITA) által megrendezett 2006-os birminghami  harsonaverseny és -fesztivál döntőjébe. A repertoár széles skálán mozog, a korai reneszánsztól egészen a 21. századi kortárs zenéig, a klasszikus melódiáktól a könnyed ritmusokon át a jazz világáig.

A zenekar sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor 2007 júniusában olyan, több művészeti ágat felölelő produkciót mutatott be a Művészetek Palotájában, mellyel a megszokottól teljesen eltérő, új műfajt teremtettek. Mindez olyan elismert művészek közreműködésével valósult meg, mint Nagy János zeneszerző-zongorista, aki egyben a darab szerzője is (Impressziók), Palya Bea énekesnő, Karafiáth Orsolya költőnő és Kovács Tamás ”Tobzi”. Az előadást fotóművészek munkája tette még érdekesebbé.

Az együttes az utóbbi időben Four Bones Jazz Combo formációként is több jelentős koncertteremben mutatkozott be valamint kapott meghívást neves Jazz Fesztiválokra, olyan nagyszerű zenészek társaságában, mint például a kiváló hangú Gereben Zita énekesnő.

2009 az évfordulók jegyében telt az együttesnek, hiszen januárban, Bulgáriában jártak az NDK Újévi Zenei Fesztivál záró koncertje és a szófiai Magyar Kulturális Intézet fennállásának 60. évfordulója alkalmából. Áprilisban Kínába látogattak hat koncertből álló turné keretében, mely a magyar-kínai diplomácia kapcsolatok fennállásának 60.évfordulója alkalmából rendezett kulturális programsorozat egyik szerves részét képezte. 2010 áprilisában Dortmundban a Scene Ungarn fesztiválon képviselték Magyarországot a Kulturális Év kapcsán, ahol több sikeres koncertet adtak  Nagy János jazz zongoristával közösen.

Web: http://www.fourbones.hu/
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Four-Bones-Quartet/359083395703

Four Bones Harsonakvartett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése