ÁLTALÁNOS

2011. március 24. csütörtök

Március 24-én két korábbi ünnepnapot követően (március 21: vizes szakmai nap, március 22: vizes sportnap) vizes kultúranapot tart a Széchenyi fürdő a Víz Világnapja alkalmából, melynek szervezéséhez a Halastó Kulturális Egyesületet kérte fel. Lesznek hát "splashmobok" a medencéknél, sokszínű előadások a mesés Kultúrteremben és barátságos fogadózene a kupolás Előcsarnokban. Folyamatos programok 16 órától 22 óráig, utána pedig hajnalig zenés éjszakai fürdőzés! 

A Halastó kórus egy németországi turnén 2006-ban

Ha van flashmob – márpedig YouTube videók bizonyítják, hogyan estek le a hamburgerrel telt szájak egy amerikai gyorsétteremben, amikor kiszolgáló hölgyek-urak zendítettek rá musical betétdalokra, avagy mi történik, ha egy adott jelre hosszú percekre lefagy egy több száz fős tömeg egy nyugat-európai pályaudvaron – szóval, ha létezik flashmob, akkor ezt hogyan másképp is importálhatnánk Budapestre, a fürdők városába, mint SPLASHMOB-ok formájában. Nem mondhatunk hát többet, mint azt, hogy ha március 24-én délután 4 és este 10 között a Széchenyi fürdőben tetszik tartózkodni, akkor bizony bármi megeshet. Már amolyan kulturális értelemben. Tessék felkötni a fürdőgatyót, le ne essen meglepetésében. Mert itt aztán bombát ugranak az operaénekesek és színészek szavalnak a szaunában.

Közben fáradjanak ki néha-néha egy kis üdítő élményre a mesebeli Kultúrterembe, vagy hívjanak száraz vendégeket a freskókkal díszített Kupolás Előcsarnokba, ahol legalább már jó előre tudni lehet, kivel is áll szemben az ember közönségként. Nem úgy, mint a medencékben.

Zárás után Disc Bobby, a talpalávaló gazember kever hajnalig Tom & Zsével!

A napi fürdőbelépő 3500 Ft, ez tartalmazza az összes fenti programot. Aki viszont szárazon (és olcsón) szeretné megúszni, az a Kultúrtermes és az Előcsarnokos előadásokra ingyen betévedhet kintről.

üdv,
a HEKK (Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület)

A programok szervezőiről
Egyesületünk mindig is a dolgok fura végét fogja meg. Kórusaink és különböző csoportulásaink elhagyott romos törökfürdőt rendeznek be kulturális programsorozat helyszínéül, budapesti fürdők napozóteraszaira szerveznek nyár esti jazz koncerteket, homokban és fürdőruhákban játszanak barokk operát, cseppkőbarlang bugyraiba énekelnek szlengoperát, Tócsa-táborba viszik a művészetekre és őrültségre nyitott gyermekeket… mindegy, csak víz legyen, jó kis kulturális meder, amibe belesodródunk, csiszi-csiszi-csiszolódunk, a végén meg kis kerek, fényes kavicsként kigurulunk belőle. Közösségteremtés – hellyel-közzel, egymondatos közhellyel szólva.